Titkot titokért - bizalmat bizalomért

Sokszor hallani, hogy a bizalmat kialakítani nagyon időigényes dolog. Ez igaz is sok helyzetben, de azért van néhány olyan módszer, amivel ezt látványosan meggyorsíthatjuk.

Az egyik ilyen módszer, a „Titkot titokért”. A lényege, hogy ha szeretnénk megtudni valamit a másikról, akkor először mi magunk mondjunk el neki egy kisebb titkunkat. Például ha szeretnénk megtudni, hogy mennyiért vette a lakását, akkor mondjuk el, hogy mi mennyiért vettük.

titok.jpg

Ha szeretnénk megtudni, hogy mi az aggálya valamivel kapcsolatban, akkor mondjuk el előbb a sajátunkat.

Ha így teszünk, akkor ezzel azt fejezzük ki, hogy megbízunk a másikban. Így a másik fél is bizalmat fog érezni irántunk, és nagyobb valószínűséggel mondja el a saját információját.

A bizalom a legjobb kapcsolatok alapja, a titkok és a bizalmatlanság viszont sok társas kapcsolatot romboltak már le. Ha nem félünk elsőnek lenni, akkor ezzel a módszerrel akár egy stabil alapokon álló barátságot is elindíthatunk.

Persze válogassuk meg, hogy mit adunk ki, és mit szeretnénk valóban megtudni a másikról. Ha ezt az egyensúlyt meg tudjuk tartani, akkor gyorsan teremthetünk egy bizalmi viszonyt a legtöbb emberrel.