Randevú ABC

6 kommunikációs tanács az első randevúra!

Az első randi mindig izgalmas. Bármi lehet belőle, akár a nagy Őt is megtalálhatjuk aznap, de akár kidobott idő is lehet az egész.

Ami biztosan jó taktika, az az, ha ügyelünk a kommunikációra. Ezzel javítjuk az esélyeinket arra, hogy pozitív fényben tűnjünk fel. Ha más ok miatt nem lesz jó a randi, akkor pedig legalább adtunk neki egy esélyt és gyakorolhattuk a tudatos kommunikációt. Szóval már jól jártunk!

Néhány alapszabály betartásával sokat javíthatunk az esélyeinken - már persze ha tetszik a partner. Szóval íme a Randevú ABC, amit érdemes betartanod!

fb_profil_1.jpgA) MONDD KI A NEVÉT!

Mindenki számára a saját neve az egyik legszebb szó a világon. Így ha ezt néhányszor kimondjuk, azzal gyorsan belopjuk magunkat a szívébe. A találkozó előtt memorizáljuk a másik nevét, hogy magabiztosan használjuk később. De ne vigyük túlzásba, mert akkor olyanok leszünk, mintha edényeket akarnánk eladni neki! :-)

B) KÉRDEZZ! 

Ne feledd, hogy kérdezni mindig jó! Megtudsz infókat a másikról, folyamatos marad a beszélgetés és mélyül tőle minden emberi kapcsolat. Aki mesél neked magáról, az megnyílik előtted, így kialakul egy stabil szimpátia. Használj nyitott kérdéseket, és soha ne feledd Diogenész bölcsességét: azért van 2 fülünk és 1 szánk, hogy kétszer annyit hallgassunk, mint amennyit beszélünk!

C) TÜKRÖZZ VISSZA!

Nézd meg, hogy a partnered milyen típus, és törekedj arra, hogy ez alapján kommunikálj vele! Vagyis ha érzelmi oldalról közelít meg dolgokat, akkor Te is indulj onnan! Vedd át a szóhasználatát és alkalmazd az aktív hallgatás módszerét!

D) INDULJ KI MAGADBÓL!

A randi előtt gondold át, hogy Te mit szeretnél látni a másikban - és nyújtsd azt! Hidd el, a másik fél is közel ugyanilyet képlet el magának! A pozitív, nyitott hozzáállással, kedvességgel és vidámsággal általában nem nyúlhatsz mellé!

E) CSAK TERMÉSZETESEN!

Próbáld meg ötvözni a tudatosságot a természetességgel. A kommunikációt és a viselkedést érintő elemek hasznosak, de ha nagyon távol állnak a személyiségedtől, akkor biztosan nem leszel hiteles. A természetességnél nincs nagyobb aduász a kezedben, így ha magadat adod, ötvözve a fentiekkel, akkor komoly esélyeid lesznek!

+1) TIME OUT!

Ha úgy érzed, hogy valami rossz irányba megy, akkor tarts szünetet. Menj ki a mosdóba, kérj egy italt a pincértől, vagy menj ki pár percre, mondván, hogy egy gyors hívást el kell intézned. Akárhogy is, de biztosíts magadnak pár percet, amikor kiszállhatsz a helyzetből. Ez a Time Out, ami lehetőséget ad arra, hogy összeszedd a figyelmedet és az energiáidat. Gondold át, hogy jó-e így minden, és ha valamin módosítani szeretnél, akkor azt tedd is meg, ha visszatértél az asztalhoz!